Andmete töötlemine ja küpsised

    Andmete töötlemise põhimõtted

    Hotell London OÜ ning selle alla kuuluvad kaubamärgid Hotell London ning Restoran Polpo (edaspidi “meie”) hindab kõrgelt iga oma kliendi (edaspidi „teie“) privaatsust. Käesolevas privaatsustingimustes selgitame, milliseid andmeid me teie kohta kogume, miks me seda teeme ja mida me teie andmetega teeme. Hotell London OÜ juhindub andmekäitluses eelkõige kliendi rahulolu põhimõttest ning andmete kogumise eesmärgiks on Teie parim võimalik teenindamine ja kõigi lepinguliste suhete korrektne täitmine.

    1.      Kes me oleme?
    2.      Mis andmeid me teie kohta kogume ja kellelt me neid saame?
    3.      Miks meil teie andmeid vaja on? Mis juhtub, kui te andmeid ei esita?
    4.      Millisel õiguslikul alusel me andmeid töötleme?
    5.      Kellega me teie andmeid jagame?
    6.      Kui kaua me teie andmeid säilitame?
    7.      Millised on teie õigused seoses oma andmetega?

    Kes me oleme?

    Hotell London Tartus on neljatärnihotell, mis on orienteeritud kliendile, kes hindab kvaliteeti, privaatsust ning personaalset teenindust. Hotellis on 60 numbrituba, mis asuvad neljal korrusel vaatega vanalinna tänavatele või vaiksesse sisehoovi. Hotelli tänavakorrusel asub restoran Polpo, mis tegutseb 2012. aasta sügisest. Restoran Polpo lähtub hoolikalt valitud toitude ning jookide serveerimisel Eesti traditsioonist ja Lõuna-Euroopa temperamendist.

    Me rakendame vajalikke tehnilisi, füüsilisi ja organisatsioonilisi turvameetmeid, et kaitsta teie isikuandmeid kadumise, hävimise ja omavolilise juurdepääsu eest. Kui teil tekib privaatsusteates toodud info osas küsimusi, siis võtke meiega ühendust: london@tartuhotels.ee

    Mis andmeid me teie kohta kogume ja kellelt me neid saame?

    Me kogume teie kohta järgmisi andmeid:

    • isiklikud andmed: nagu nt ees- ja perekonnanimi, sünniaeg/isikukood
    • kontaktandmed: nagu nt elukoha aadress, telefoninumber, e-posti aadress
    • külastajakaardi andmed: need on turismiseaduses nõutud andmed majutusettevõtte külastaja kohta – nt kodakondsus, külastajaga koos majutatava abikaasa ja alaealise nimi, sünniaeg ja kodakondsus, majutusteenuse osutamise aeg, jne
    • krediitkaardi andmed: nagu nt kaardi number, omaniku nimi, kehtivusaeg
    • turvakaamera salvestised – juhul kui külastate meie majutusasutust või muid ruume, kus asuvad turvalisuse kaalutlustel video või muud elektroonilised või digitaalsed jälgimissüsteemid või seadmed
    • andmed isiklike eelistuste kohta: nagu nt vaade, korruse eelistus, toa kategooria, lisavajadused
    • andmed restoranibroneeringu aja, inimeste arvu ning toitlustusteenuse lepingu täitmiseks ning pakkumiste koostamiseks ning edastamiseks vajaminevad eelpoolmainitud isiklikud andmed ning kontaktandmed.

    Üldjuhul saame andmed otse teilt, kui teete broneeringu või päringu meie veebilehe kaudu, telefoni või e-maili teel või ostate teenuseid otse, meie juurde kohale tulles.

    Samuti edastavad teie andmeid meile reisiettevõtjad, broneerimisettevõtjad ning muud majutusteenuse vahendamisega tegelevad isikud, kellelt olete majutuse ja/või muud teenused meie juures tellinud. Juhul, kui me ei ole andmeid saanud otse teilt esitame privaatsusteate teile esimesel võimalusel peale andmete saamist.

    Miks meil teie andmeid vaja on? Mis juhtub, kui te andmeid ei esita?

    Kasutame teie andmeid teie poolt tellitud majutus- ja/või muude teenuste osutamiseks, samuti meie tegevust reguleerivate seadustega meile pandud kohustute täitmiseks ning üldistel ärilistel eesmärkidel, nagu näiteks:

    • isiklikud andmed – neid andmeid vajame teie isikusamasuse tuvastamiseks, mis omakorda on oluline, et tagada teenuse osutamine isikule, kes selle tegelikult tellis
    • kontaktandmed – neid andmeid vajame teiega ühenduse võtmiseks. Eelkõige võtame ühendust telefoni või e-posti vahendusel, kuid teatud juhtudel võib olla vajalik ka elukoha aadressi kasutamine (nt juhul, kui muude sidevahendite kaudu ühendust ei saa).
    • külastajakaardiandmed – neid andmeid on meil kohustus küsida turismiseadusest tulenevalt. Eesmärgiks on ära hoida ohtu, mis võib peituda näiteks illegaalses immigratsioonis.
    • krediitkaardi andmed – neid andmeid vajame juhul, kui tulenevalt majutusteenuse lepingust on meil õigus teie krediitkaardilt kinni pidada teatud summa teie poolt tellitud teenuste eest tasumiseks või tehtud kulutuste hüvitamiseks.
    • andmed isiklike eelistuste kohta – kui me neid andmeid küsime või kui te omal valikul meile selliseid andmeid avaldate, siis kasutame neid selleks, et osutada teile paremat, teie soovidest ja huvidest lähtuvat teenust.

    Kui te meile külastajakaardiandmeid ei esita, siis ei ole meil võimalik teile majutusteenust osutada. Samuti ei ole veebikeskkonnas, telefoni või suulisel teel sooritatud majutus- ning restoranibroneeringut võimalik kinnitada ning tagada lepingu täitmine kontaktandmete puudumise puhul.

    Lepingu täitmise ning rahulolu pakkuva majutus- ning toitlustusteenuse osutamise eesmärgil edastame teile vajadusel ka teie poolt avaldatud kontaktandmete kaudu informatsiooni, mis on otseselt seotud teenuse pakkumise hõlbustamiseks ning lisateenuste olemasolu, kirjelduse ning ettetellimise võimalusega. Nimetatud informatsioon lähtub külastaja teavitamise vajalikkusest teenuse osutamise soodustamiseks ning on kantud ideest, et teie poolne külastajakogemus igati õnnestuks. Hotell London OÜ võib tagasiside ning teenuse sooritamisel esinenud probleemide lahendamise või unustatud esemete teavitamise eesmärgil saata teavitusi e-posti aadressil peale majutus- või toitlustusteenuse sooritamist.

    Nõusoleku andmisega oma kontaktandmete kasutamiseks otseturunduse eesmärgil võib Hotell London OÜ teile edastada turundusliku iseloomuga teadaandeid teie poolt antud kontaktandmeid kasutades. Antud nõusoleku raames võime saata enda parimaid ning teile suunatud pakkumisi enda või oma tütarettevõtjate teenuste osas või kliendi rahuolu küsitlusi teenuse kvaliteedi parandamise eesmärgil. Teil on igal ajal õigus keelduda eelnimetatud pakkumistest või küsitluste saatmisest teatades sellest Hotell London OÜ-d.
    Millisel õiguslikul alusel me teie andmeid töötleme?

    Teie andmete töötlemisel tugineme erinevatele õiguslikele alustele:

    • vajadus luua teiega lepinguline suhe või täita teiega sõlmitud lepingut
    • teie nõusolek – kui tugineme isikuandmete töötlemisel teie nõusolekule, siis teadke, et teil on õigus igal ajal oma nõusolek tagasi võtta
    • vajadus täita meile seadusega pandud kohustusi (nt külastajakaardi täitmine ja säilitamine 2 aasta jooksul)
    • vajadus teostada meie õigustatud huvisid, sh ettevõtte juhtimine ja üldise äritegevuse elluviimine; seaduserikkumiste ja pettuste avastamine
    • vajadus kaitsta teie või mistahes teise inimese elulisi huvisid (nt avaldades teie andmed õnnetusjuhtumi korral kiirabitöötajale)
    • muul seadusega lubatud alusel.

    Kellega me teie andmeid jagame?

    Me ei jaga teie poolt meile usaldatud andmeid, väljaarvatud piiratud juhtudel, mida on kirjeldatud allpool ja juhul, kui see on selles privaatsusteates kirjeldatud eesmärkide saavutamiseks vajalik:

    • Meie tütar ja sidusettevõtted: võime teie isikuandmeid jagada oma tütar- või sidusettevõtetega, mis kõik asuvad Euroopa Liidus.
    • Teenusepakkujad: nagu mitmed teised firmad võime tellida andmete töötlemise teenuseid usaldusväärsetelt kolmandatelt teenusepakkujatelt, näiteks IT ja konsultatsiooniteenuseid;
    • Avaliku võimu organid ja valitsusasutused: me võime jagada andmeid asutustega, kui me oleme seadusega kohustatud andmeid jagama või andmete jagamine on vajalik meie õiguste kaitseks;
    • Professionaalsed nõustajad ja muud: me võime jagada teie andmeid professionaalsete nõustajatega nagu audiitorid, advokaadid, raamatupidajad ja muud nõustamisteenust pakkuvad isikud;
    • Kolmandad isikud seoses ettevõtte tehingutega: Aeg-ajalt võime jagada teie andmeid kolmandate isikutega korporatiivse tehingu, näiteks ettevõtte või selle osa müügi raames teisele ettevõttele. Samuti ettevõtte ümberkorraldamise, ühisettevõtte loomise, ühinemise või muul viisil ettevõtte vara või aktsiate ümberpaigutamise raames.
    • Juhul kui jagame teie andmeid ülaltoodud isikutega, siis tagame teie andmete kaitse meie ja sellise isiku vahel sõlmitavas andmetöötluslepingus.

    Me ei säilita ega saada teie isikuandmeid väljaspoole Euroopa majanduspiirkonda ega riikidesse, mille kohta ei ole direktiivi 95/46/EÜ artikli 25 lõike 6 või selle järglasdokumendiks oleva määruse (EL) 2016/679 artikli 45 lõike 1 alusel kaitse piisavuse otsust tehtud.

    Kui kaua me teie andmeid säilitame?

    Säilitame teie andmeid niikaua kuni see on vajalik erinevate andme töötlemise eesmärkide täitmiseks.
    Ettevõte lähtub isikuandmete säilitamisel järgmistest kriteeriumidest:

    • nii kaua kui on vaja isikuandmeid säilitada selleks, et pakkuda oma teenuseid
    • kui isikul on ettevõtte juures kliendikonto või kliendikaart, siis säilitame isikuandmeid terve konto/kaardi aktiivsusaja või nii kaua kui neid on vaja isikule teenuste osutamiseks
    • kui ettevõttel on seadusest tulenev, lepinguline või muu sarnane kohustus isiku andmete säilitamiseks, siis seni kuni on vajalik sellise kohustuse täitmiseks
    • peale lepingulise suhte lõppemist säilitame teatud andmeid nii kaua, kui kaua on isikul (andmesubjektil) või ettevõttel endal õigus esitada lepingu alusel nõudeid teise poole vastu
    • Näiteks, külastajakaardi andmeid säilitame turismiseaduse nõuete kohaselt 2 aastat alates kaardi täitmisest. Krediitkaardiandmeid säilitame ainult niikaua kuni meievahelise majutusteenuse lepingu nõuetekohase täitmiseni.
    • Kui olete meile andud nõusoleku otseturustusmaterjalide edastamiseks, siis säilitame teie kontaktandmeid seni kuni olete nõusoleku tagasi võtnud.

    Millised on teie õigused seoses oma andmetega?

    Teil on andmesubjektina järgmised õigused:

    1. Õigus andmetega tutvuda – teil on õigus teada, milliseid andmeid teie kohta säilitatakse ja kuidas neid töödeldakse.

    2. Õigus andmete parandamisele – teil on õigus nõuda oma isikuandmete parandamist, juhul kui need on ebaõiged.

    3. Õigus andmete kustutamisele („õigus olla unustatud“) – teil on teatud juhtudel õigus nõuda, et me teie isikuandmed kustutaksime (nt kui meil ei ole neid enam vaja, te võtate tagasi meile andmete töötlemiseks antud nõusoleku, jne).

    4. Õigus töötlemise piiramisele –  teil on teatud juhtudel õigus keelata või piirata oma isikuandmete töötlemist teatud ajaks (nt kui olete esitanud vastuväite andmetöötluse osas).

    5. Õigus esitada vastuväiteid – konkreetsest olukorrast lähtuvalt on teil õigus esitada oma isikuandmete töötlemise osas vastuväiteid kui teie andmete töötlemine toimub meie õigustatud huvist lähtudes või avalikust huvist lähtudes. Otseturunduse eesmärgil isikuandmete töötlemisele võib esitada vastuväiteid igal ajal.

    6. Andmete ülekandmise õigus – teil õigus nõuda enda poolt meile edastatud andmete ülekandmist endale masinloetaval kujul. Võite nõuda andmete ülekandmist ka otse teisele vastutavale töötlejale, kuid seda ainult juhul, kui see on tehniliselt teostatav. Ülekandmise õigus kehtib ainult nende andmete puhul, mida me töötleme teie nõusoleku alusel või teiega sõlmitud lepingu täitmiseks.

    7. Automaatse otsuste tegemine (sh profiilianalüüs) – juhul, kui olete teid teavitanud, et teostame automatiseeritud töötlusel põhinevat otsustamist (sh profiiilianalüüsi), mis toob kaasa teid puudutavaid õiguslikke tagajärgi või avaldab teile märkimisväärset mõju, siis võite nõuda, et otsust ei tehtaks üksnes automatiseeritud töötluse alusel.

    Kui teil tekib selles teates toodud info osas küsimusi või soovite esitada taotlust andmesubjekti õiguste teostamiseks, siis võtke meiega ühendust e-posti aadressil london@tartuhotels.ee.

     

    Me teeme oma parima, et adresseerida teie taotlusi ja soove aegsasti ja ilma tasuta, välja arvatud juhtudel, kus sellega kaasneks ebaproportsionaalne kulu. Kui te ei ole rahul meie poolt antud vastusega, siis on teil võimalik pöörduda kaebusega Andmekaitse Inspektsiooni poole.

     

    2. Küpsiste kasutamise põhimõtted

    Küpsiste kasutamine
    2.1. Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutavad Hotell London OÜ veebilehed küpsiseid ehk cookie’sid.

    2.2. Hotell London OÜ kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elementi, mis salvestavad küpsiseid kolmandate isikute nimel.

    Küpsistest keeldumine
    2.3. Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Tellija muutma oma veebilehitseja seadeid.

    2.4. Eri tüüpi veebilehitsejad kasutavad küpsiste keelamiseks erinevaid meetodeid. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel http://www.aki.ee/et/kupsised.

    2.5. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.

    Mis küpsis ehk cookie?
    2.6. Küpsis on tekstifail, mille saadavad ja salvestavad Kasutaja arvutisse veebilehed, mida kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse Kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul kui Kasutaja on veebilehte varem külastanud, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algul salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aki.ee/et/kupsised.
    2.7. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, rubriikide populaarsust ning muid veebilehel tehtavatest toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse ja sisu parandamise eesmärgil.

    Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
    2.8. Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks Kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.

    2.9. Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta Kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik jne) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.

    2.10. Jälgimisküpsised koguvad andmeid Kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.